Salter

salter

Salter is een Engels merk dat sinds 1760 actief is op de weegmarkt (personenweegschaal en keukenweegschaal). De onderneming is onbetwiste leider in het Verenigd Koninkrijk met een marktaandeel  van 85 % en deed een beroep op Distec om onze markten te veroveren.

Problematiek

Tefal, Terraillon en andere merken domineren de weegmarkt in Frankrijk, België en Nederland.  Salter betrad dus een vrij complete en stabiele sector.

De verdelers hadden er weinig belang bij om een nieuw merk in hun catalogus op te nemen. Distec heeft hen moeten overtuigen van het tegengestelde.

Oplossing

Distec heeft op zijn goede relaties met bepaalde retailers gemikt en hen voorgesteld om een test te doen door de producten Salter in hun winkels aan te bieden.

Om de weegschalen Salter van de concurrerende producten te onderscheiden, heeft Distec zijn USP benadrukt: 15 jaar waarborg.

Het marketingteam bedacht een kwalitatieve en innoverende POS om de producten in een kleurrijk design op de voorgrond te plaatsen, wat een innovatie was op de markt.

Distec selecteerde zorgvuldig enkele producten om als eerste te lanceren, in functie van de mogelijkheden, om de categorie daarna aan te vullen zodra de bekendheid van het merk een feit was.

Resultaten

  1. Salter maakte zijn opmars in de rekken van de grootste retailers,
  2. Het merk is in België nr. 1 voor badkamer en keuken,
  3. Salter boekt vooruitgang in Frankrijk en Nederland met een sterke groei en een uitstekende plaatsing bij de retailers.