Oregon Scientific

oregon-scientific

Oregon Scientific is de uitvinder en de wereldleider in het domein van het weerstation en de  wekker met muurprojectie. Op de vooravond van 2000 waren deze producten, waarvan de productie en afwerking een beter dan gemiddelde kwaliteit verzekert, nog onbekend bij het grote publiek. De Amerikaanse onderneming deed een beroep op de knowhow van Distec om haar producten op onze markten te lanceren.

Problematiek

Omdat er in 2000 geen weerstations bestonden, moest een volledig nieuwe productcategorie uitgevonden worden. Alle verdelers waren terughoudend tegenover deze nieuwigheid.

Oplossing

Distec heeft de weerstations eerst aangeboden in het netwerk van optiekers die reeds kwikbarometers verkocht en waar het verband duidelijker was.

De teams van Distec hebben voldoende tijd uitgetrokken voor de training en de voorlichting van de verkopers die zich dan ook volledig in het productengamma Oregon Scientific konden vinden.

Distec creëerde zichtbaarheidsconcepten voor winkels, op maat van de doelstellingen van het merk, dat de modellen onderscheidt aan de hand van hun eindgebruik (thuis, hobby, professioneel,...). De consument kreeg dus een duidelijk beeld van alle producten en de uitleg die nodig is om de functies van elk model te begrijpen.

Resultaten

  1. Oregon Scientific is absolute leider in deze categorieën
  2. De onderneming is heel bekend in onze landen.
  3. De onderneming blijft voortdurend innovaties aanbieden, op maat van de technologische vooruitgang.