Aerosure

Aerosure ASM_LOGOTYPE_GREYMedic+ is een medisch instrument zonder geneesmiddel, ontworpen om kortademigheid te verhelpen, het respiratoire uithoudingsvermogen te verhogen en de evacuatie van slijmen te verbeteren. De werking van Aerosure werd klinisch bewezen in samenwerking met ‘Fondation du Souffle’.

Aerosure verovert de markt in Engeland en doet een beroep op Distec, die het product Revitive met succes lanceerde, om deze nieuwe categorie op onze markten te introduceren.

Problematiek

Aerosure is een toestel dat de levenskwaliteit van miljoenen personen met ademhalingsproblemen kan verbeteren. Deze productlijn bestaat nog niet bij onze partners.

Distec heeft de verdelers kunnen overtuigen van de kans om hun categorie gezondheid uit te breiden en hun aandacht gevestigd op de bevolking met ademhalingsproblemen: in 1955 rookte ongeveer 75 % van de mannen. Deze ‘gewezen’ rokers zijn 60 jaar en meer en hebben dagelijks last van een korte adem.

Opleiden, coachen en geruststellen: dat waren de acties die Distec ondernam om deze nieuwe categorie met succes op de markt te brengen.

Oplossing

Dankzij het succes van Revitive dat Distec realiseerde, waren belangrijke spelers uit de sector van de gespecialiseerde warenhuizen onmiddellijk overtuigd door het nieuwe concept Aerosure Medic+.

De opleiding en de bewustmaking van de verkoopteams vormden een belangrijke fase. Distec heeft hen de middelen gegeven om de klanten te verzekeren en de weldaden van het product uit te leggen.

Omdat Aerosure Medic+ niet gekend was bij het grote publiek was het belangrijk om het product in de winkel vast te kunnen nemen. Daarom produceerde Distec kwalitatieve displays om het product te tonen. Deze displays gaven ook informatie en er werden ook brochures met aanvullende informatie voor de klant voorzien.

Distec heeft voor grote reclamecampagnes op de Franse tv-zenders gezorgd, alsook een campagne in gespecialiseerde tijdschriften.

Om de geloofwaardigheid van het medisch instrument te versterken werd een samenwerking met ‘Fondation du Souffle’ opgezet.

Resultaten

  1. Aerosure is het enige toestel in zijn categorie
  2. Aerosure heeft een plaats veroverd in de rekken van onze partners
  3. Aerosure heeft een hoge geloofwaardigheid dankzij de bewezen doeltreffendheid van het product en de steun van ‘Fondation du Souffle’